ua en ru

Україна досі не отримала конкретних пропозицій від ЄС щодо фіндопомоги, - Кожара

В.о. міністра закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що Україна досі не отримала конкретних пропозицій від Євросоюзу з надання фінансової допомоги.

В.о. міністра закордонних справ України Леонід Кожара (на фото) заявив, що Україна досі не отримала конкретних пропозицій від Євросоюзу з надання фінансової допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"Що стосується фінансової допомоги, то до цього часу не сформульований ні ЄС, ні з боку міжнародних фінансових інституцій окремий пакет фінансової допомоги", - заявив Кожара.

За його словами, Україна на сьогоднішній день потребує коштів для стабілізації фінансово-економічної ситуації.

"Ми не бачили конкретних пропозицій і чекаємо, що ці конкретні пропозиції будуть надані", - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, як заявила напередодні верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон, Євросоюз готовий надати економічну підтримку Україні у проведенні реформ.

"Як я вже неодноразово говорила на прес-конференціях в Україні, ми готові підтримати процес діалогу, який дуже важливий, щоб покласти край ситуації, котра склалася. Ми також готові нашою економічною підтримкою допомогти проведенню реформ, і ми підтримуємо контакт з багатьма іншими країнами та інституціями із цього питання", - зазначила Ештон.

Як відомо, завтра Ештон обговорить з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард надання фінансової допомоги Україні. "Я поїду в четвер до Вашингтона, де проведу зустріч із Крістін Лагард. У тому числі буде обговорюватися питання фінансової допомоги Україні", - сказала Ештон під час засідання комітету Європарламенту з іноземних справ.

Раніше глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі в Мюнхені заявляв про те, що МВФ, ЄС та інші міжнародні організації готові надати Україні фінансовий пакет допомоги в обсязі 15 млрд дол.