ua en ru

Україна і Чехія обговорили поставки запчастин для легкових автомобілів, - Климпуш-Цинцадзе

Україна і Чехія обговорили поставки запчастин для легкових автомобілів, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Україна і Чехія обговорили поставки запчастин для легкових автомобілів (vinegret.cz)

Україна і Чехія готові розвивати співпрацю у сфері виробництва трамвайних вагонів

Сьогодні, 8 червня, в Києві відбулося сьоме засідання українсько-чеської міжурядової змішаної комісії, під час якого сторони обговорили можливості співпраці у сферах постачання запасних частин для легкових автомобілів, а також ремонтів та обслуговування двигунів вертольотів. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми обговорили можливості співпраці щодо постачання запчастин для складання легкових автомобілів, постачання для ремонту та обслуговування двигунів вертольотів, залізничного машинобудування, можливості створення спільних підприємств, розширення коопераційних поставок", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єра, українська і чеська сторони також визначилися з готовністю розвивати співробітництво у сфері розробки, виробництва і реалізації трамвайних вагонів і спільного виробництва автомобілів марки "Skoda".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №0140 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Чеської Республіки про науково-технологічне співробітництво".