ua en ru

Україна експортуватиме м'ясо до ОАЕ

Україна експортуватиме м'ясо до ОАЕ Фото: Україна експортуватиме м'ясо до ОАЕ

Українська сторона передала ОАЕ проекти ветеринарних сертифікатів на експорт молока, риби та яєць

Україна та Об'єднані Арабські Емірати підписали ветеринарні сертифікати на експорт яловичини та м'яса овець з України до ОАЕ, що є підтвердженням права експорту України зазначеної продукції на цей ринок. Про це йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Як зазначається, 25 лютого 2016 року за сприяння надзвичайного і повноважного Посла України в ОАЕ Юрія Полуреза в приміщенні Міністерства навколишнього середовища та води Об'єднаних Арабських Еміратів відбулася робоча зустріч між заступником голови Держветфітослужби України Олександром Вержиховським та заступником міністра - Делегатом МЕБ від ОАЕ Абдель Рахімом Аль-Хамді.

"Під час зустрічі було обговорено поглиблення співпраці між Україною та ОАЕ в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ), налагодження швидкої процедури взаємного доступу харчових продуктів та визначено стратегію співпраці в сфері безпечності харчових продуктів на майбутнє", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході перемовин Аль-Хамді поінформував про зняття заборони на експорт яловичини з України, а також про затвердження для експорту на свій ринок підприємств, які мають право експорту до ЄС м'яса птиці.

"Сторони підписали ветеринарні сертифікати на експорт яловичини та м'яса овець з України до ОАЕ, що є підтвердженням права експорту України зазначеної продукції на цей ринок. Українська сторона під час зустрічі передала проекти ветеринарних сертифікатів на експорт молока та молочних продуктів, риби та рибних продуктів, а також яєць до ОАЕ", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що була висловлена зацікавленість в експорті з України живої забійної ВРХ та ДРХ (кози, вівці).

"Право на експорт м'яса птиці в ОАЕ отримали компанії, що мають право на поставки цієї продукції до ЄС. Тому ще раз відзначу: ЗВТ з ЄС - це наш ключ до ринків країн Азії та Африки, для яких важливе розуміння стандартів якості продукції. В минулому році ми поставили до ОАЕ продукції на суму в 135 млн доларів. Переконана, що розширення співробітництва може збільшити український експорт до цієї країни до рівня в 300 млн доларів в найближчій перспективі. Окрім того, ОАЕ - це величезний торгівельний hub, через який продукція експортується в інші країни арабського світу", - сказала заступник міністра аграрної політики України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІУ оцінило втрати від блокування російських фур в 115 млрд гривень.