ua en ru

Україна активно зацікавлена в іноземних інвестиціях в авіабудівну галузь, - "Укроборонпром"

Україна активно зацікавлена в іноземних інвестиціях в авіабудівну галузь, - "Укроборонпром" Фото: Денис Гурак

Літаки "Антонова" складають ядро авіапарку багатьох країн світу

"Укроборонпром" посилює кооперацію між підприємствами та спецекспортерами для нарощування збуту продукції авіаційної галузі України. Про це йшлося на зустрічі представників авіабудівних, авіаремонтних підприємств і спецекспортерів в рамках семінару "Нарощування збуту продукції авіаційної галузі України: синергія підприємств та спецекспортерів" в головному офісі "Укроборонпрому", повідомили у прес-службі держконцерну.

"Україна - одна з небагатьох країн світу, яка має замкнутий цикл виробництва літаків. Ми маємо докласти максимум зусиль для відродження авіаційної галузі країни і активніше діяти на світовому ринку", - заявив заступник генерального директора "Укроборонпрому" із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак.

За його словами, українська продукція здатна конкурувати з іноземними авіавиробниками і вже зараз користується попитом. "Літаки "Антонова" складають ядро ​​авіапарку багатьох країн світу. Водночас ми наполегливо працюємо над залученням іноземних інвестицій в авіабудівну галузь", - додав Гурак.

Нагадаємо, що ДП "Антонов" у травні 2015 р. було включено до складу ДК "Укроборонпром". Також Кабмін вирішив передати в управління держконцерну ще 2 підприємства авіаційної галузі: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та ДП "Завод 410 ГА".

На зустрічі керівників держконцерну, ДП "Антонов", ДП "Івченко Прогрес" і ВАТ "Мотор Січ" 23 липня прийнято рішення про поглиблення співпраці в рамках авіаційного кластера "Укроборонпрому". Центром розвитку авіаційної галузі України визначено "Антонов", оскільки виробництво як уже визнаних світовою спільнотою, так і новітніх моделей "Анів" завантажить суміжні підприємства і виведе вітчизняний авіапром на світові позиції.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" увійшов до топ-100 оборонних компаній світу за версією американського видання Defense News.