ua en ru

Україна - Франція: Сьогодні наша збірна зіграє перший матч плей-офф Чемпіонату світу

Про те, наскільки цей матч важливий, нагадувати не варто. Два матчі, в яких вирішиться доля місця на Мундіалі. І саме туди ми прагнемо протягом довгого відбору, виправляючи ситуацію, несподівано обігруючи опонентів, створюючи історію. І до заповітного "квитка в Бразилію" залишилися останні два складних кроки - пройти збірну Франції.

Про те, наскільки цей матч важливий, нагадувати не варто. Два матчі, в яких вирішиться доля місця на Мундіалі. І саме туди ми прагнемо протягом довгого відбору, виправляючи ситуацію, несподівано обігруючи опонентів, створюючи історію. І до заповітного "квитка в Бразилію" залишилися останні два складних кроки - пройти збірну Франції.

15 листопада, 21:45
Київ, "Олімпійський"
Україна - Франція
Трансляція на Інтері

Коли жеребкування відправило нам в суперники збірну Франції, подумалося, що тепер у збірної України зовсім мало шансів на вихід на ЧС. Ну, просто, Франція - є Франція. У них і склад потужніший, і гравці більш високого класу, і футбольне співтовариство більше хоче, щоб влітку в Бразилії грали завсідники Мундіалів французи. Але з часом почали з'являтися думки іншого роду - а ми вже "ховали" нашу команду в цьому відборі. Після домашнього провалу з Чорногорією наші шанси навіть на плей-офф були мізерно малі. Але нічого, Фоменко зміг зібрати гравців навколо себе і спрямувати їх уміння в потрібне русло. І по суті, єдиний матч, в якому ми не змогли перемогти, коли це було потрібно, була гра з англійцями. Так що, досвід ігор з більш іменитими командами у того ж Фоменко є, і він уміє вибудовувати українців проти гранда.

Тим більше, зараз у нашої команди є практично найбільш оптимальний склад. Якби не травма Гармаша, яку той отримав вже дуже давно, ми б не побачили центральну зв'язку Едмар - Ротань. Якби ще й Степаненко володів тією стабільністю, з якою грають харків'янин та дніпрянин, взагалі б ціни йому не було. У центрі оборону у нашої команди варто чекати пару Хачеріді - Ракицький. В останніх двох матчах "Шахтар" не пропускав і в цьому є заслуга Ярослава, який грав в обох цих матчах. Трохи бентежать перед грою краю оборони. Федецький явно не той гравець, якому під силу утримати Рібері. Йому, якщо не зраджує пам'ять, практично не доводилося грати проти таких гравців. І ще, в Артема є прекрасна властивість допомагати атаці, але граючи проти Франка, гравцеві "Дніпра" треба бути дуже зібраним і впертим, не даючи простору і часу для думки для переможця Ліги Чемпіонів. Ще одне питання, яке стабільне перед будь-якою грою нашої збірної, хто буде грати на вістрі наших атак. Ясно, що місця Коноплянки та Ярмоленка на флангах непорушні. А ось, кому належить тероризувати оборону гостей - ще те питання. З одного боку, Роман Зозуля дуже чіпкий і вміє грати головою. Але проти нього, швидше за все, будуть грати "канонір" Кошельни і каталонець Абідаль, які теж досить мастеровиті в грі на другому поверсі. Є варіант з Марко Девічем, який може опустити м'яч вниз і пролазити в штрафну суперника. Але наша команда, скоріше за все, буде грати другим номером, віддавши французам м'яч. А це означає, що доведеться використовувати дальні передачі на форвардів, що не є головним достоїнством Марко.

В цілому, на нас з вами чекає до неможливості цікава гра, від якої залежить дуже багато. І в цій грі, нашим хлопцям потрібно бути дуже і дуже зібраними. Французи не та команда, яка зносить все на своєму шляху. Вони також ще перебувають у пошуку своєї гри. І ми в змозі запропонувати їм продовжити свої пошуки в товариських матчах до домашнього Євро-2016. Головне, повірити в те, що ми це можемо зробити. Не сумніватися, що це буде вкрай складно. Але труднощі потрібні , щоб їх долати.