ua en ru

УКАБ просить профільний комітет Ради не штрафувати аграріїв у зоні АТО за низькі темпи збирання врожаю

Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) просить профільний комітет Верховної Ради не штрафувати аграріїв за низькі темпи збирання врожаю в Донецькій і Луганській областях за проведення антитерористичної операції (АТО).

Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) просить профільний комітет Верховної Ради не штрафувати аграріїв за низькі темпи збирання врожаю в Донецькій і Луганській областях за проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні прес-служби УКАБ.

За даними УКАБ, в Донецькій і Луганській областях працюють майже 4 тис. сільськогосподарських підприємств і майже 300 переробних підприємств.

"Враховуючи складні умови, в яких доводиться працювати аграріям на цих територіях, УКАБ звернувся з листом до голови комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександри Кужель з проханням забезпечити внесення коректив у ініційовані депутатом законопроекту №№ 4313а і 4314а від 21.07.2014 щодо суб'єктів господарювання, які проводять свою діяльність у зоні антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, пропозиції полягають у незастосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання, які проводять свою фінансово-господарську діяльність на відповідних територіях Донецької і Луганської областей, пені за кредитними зобов'язаннями, надання таким суб'єктам відповідного податкового статусу, а також врегулювання відносин з контрагентами, які знаходяться на території проведення АТО.