ua en ru

Уго Чавесу залишилося жити кілька місяців, - джерело

Ракове захворювання Президента Венесуели Уго Чавеса перейшло в критичну стадію. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на високопоставлене анонімне джерело, близьке Чавесу і знаюче його історію хвороби, передає "Росія-24". Анонімний венесуельський експерт повідомив представникам західних ЗМІ тип ракового захворювання, яким страждає глава держави.

За словами джерела, у Президента Венесуели метастатична рабдоміосаркома. Це вражаюче м'язи кінцівок захворювання, яке, як правило, розвивається у людей у пізньому зрілому віці. Даний діагноз ставить під сумнів участь Чавеса в президентських виборах, призначених на 7 жовтня. Раніше нинішній глава держави заявляв, що не сумнівається у власному переобранні. Якщо інформація, отримана від анонімного джерела, вірна, жити Уго Чавесу залишилося не більше двох місяців.

Чавес ніколи не говорив, яким саме типом ракового захворювання він страждає. Більш того, ця інформація трималася в секреті. Не так давно Президент Венесуели пройшов три курси хіміотерапії на Кубі, після чого заявив, що повністю вилікувався від раку. Як би то не було, політик серйозно готується до майбутніх виборів.