ua en ru

Уго Чавес пообіцяв відправити конкурентів до політичного нокауту на президентських виборах у Венесуелі в жовтні 2012 р

Президент Венесуели Уго Чавес перший раз після свого повернення з кубинської клініки, де він проходив лікування від раку, з'явився в ефірі національного телеканалу. Виступаючи, він підтвердив свій намір не тільки брати участь в президентських виборах, але відправити до політичного нокауту всіх своїх опонентів, передає Associated Press.

Примітно, що прямий ефір був організований у вигляді відкритого засідання уряду. Під час заходу Чавес говорив близько двох годин і продемонстрував максимально оптимістичний настрій з приводу результату майбутніх президентських виборів. Також він додав, що має намір офіційно зареєструватися кандидатом на початку червня ц.р.

"Для наших суперників це буде безпрецедентна поразка", - заявив Чавес, і насамперед ця репліка була адресована Енріке Капрілесу, який є єдиним кандидатом, що висувається від опозиції. В той же час, Президент Венесуели відзначив, що не варто недооцінювати своїх суперників.

Нагадаємо, 11 травня ц.р. Чавес повернувся на батьківщину після чергового курсу радіотерапії, який був йому призначений після видалення злоякісної пухлини. У жовтні 2011 р. він вже повідомляв громадянам, що переміг рак, проте пізніше був вимушений лягати в кубинську клініку для повторної операції.

Вибори президента Венесуели намічені на 7 жовтня 2012 р.