ua en ru

Зручний маршрут: Путін заявив, що транзит газу через Україну збережеться

Зручний маршрут: Путін заявив, що транзит газу через Україну збережеться Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

За його словами, РФ не бажає загострювати ситуацію в енергетиці

Президент Росії Володимир Путін заявив, що транзит російського газу через територію України збережеться, але не уточнив, на який термін. Про це він заявив під час прес-конференції, передає РБК-Україна.

За його словами, Росія не бажає загострювати ситуацію в енергетиці.

"Будемо зберігати транзит через Україну. Питання в обсягах і термінах, на які можна укласти контракт. При цьому, ми не збираємося укладати на якийсь термін, щоб потім припинити. Ні. Це зручний маршрут, ми готові його зберігати. Я думаю, що ми домовимося. Ми на шляху до цих домовленостей. У нас немає бажання загострювати ситуацію в енергетиці", - сказав Путін.

Він також заявив, що рішення Стокгольмського арбітражного суду нібито є політичним.

"Ми хочемо вирішити цю тему. Я переконаний, що рішення Стокгольмського арбітражу має не юридичний, а політичний характер. Рішення є, і ми повинні з цього виходити. Будемо шукати прийнятне рішення, в тому числі й для України", - заявив президент РФ.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ незадоволені рішенням Стокгольмського арбітражу. Він також заявляв, що для досягнення газових домовленостей необхідно виключити судові претензії. у "Нафтогазі" називають ці вимоги принизливими.

Путін також заявив, що мінські домовленості є незмінними, а їх перегляд може завести ситуацію на Донбасі в глухий кут.