ua en ru

Вчені з'ясували, чому люди не вірять в Бога

Тест, проведений групою вчених з Рочестерського і Північно - Східного університетів (США), показав, з якої причини люди вірять або не вірять в Бога. З'ясувалося, що незалежно від століття віруючі люди не могли похвалитися високим інтелектом.

Тест, проведений групою вчених з Рочестерського і Північно - Східного університетів (США), показав, з якої причини люди вірять або не вірять в Бога. З'ясувалося, що незалежно від століття віруючі люди не могли похвалитися високим інтелектом.

Американські вчені вирішили систематизувати всі наукові дослідження про віру (всього їх 63), які були проведені з 1928 по 2012 рік з метою знайти причину того , чому люди вірять у Всевишнього сили . Фахівці проаналізували дані архівів вже проведених наукових робіт , наукові дисертації, результати тестів IQ і дані родичів опитаних. На основі зібраної інформації вчені зробили висновок , що глибоко віруючі в Бога люди завжди отримували менше балів у тестах на інтелект, повідомляє "Інформінг.ру". Між атеїзмом і рівнем інтелекту дійсно існує зв'язок, впевнені американські вчені.

Головним завданням тестів, звертаємо увагу, було розпізнати вміння людини логічно думати, міркувати і аналізувати. У результаті соцопитування, проведеного міжнародною соціологічною службою Ipsos GmbH, стало ясно, що найбільша кількість віруючих у країнах, що розвиваються , де рівень освіти залишає бажати кращого. А на першому місці по атеїзму варто прогресивна Японія.

"Будь-яка віра, і особливо релігійна, заснована на некритичному ставленні людини до одержуваної інформації. У цьому плані все математики аж до Лобачевського були віруючі, так як приймали на віру аксіому Евкліда про неперетинання паралельних ліній. А Лобачевський не повірив , перевірив і в результаті відкрив , що у викривленому просторі вони перетинаються. Інтелект вимагає доказів, а віра боїться їх", - зазначає доктор біологічних наук , професор психології Юрій Щербатих , передає інформаційний портал newsland.com.

Тим часом у Росії 1 липня набрав чинності закон про кримінальну відповідальність за образу почуттів віруючих. Раніше, в червні 2013 року, Держдума схвалила законопроект відразу в другому і третьому читаннях. Так, за публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих, в тому числі в місцях релігійного шанування , богослужіння та проведення інших релігійних обрядів, передбачається покарання до трьох років позбавлення волі. Також встановлені санкції у вигляді штрафів до 500 тис. руб., Обов'язкових і виправних робіт.