ua en ru

Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"

Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд" Фото: меморіал "Цицернакаберд" ziz-(twitter.com-svn107)

У мовчазної процесії взяли участь сотні людей

Учасники протестів в Єревані, очолювані їх організатором опозиційним політиком, Николом Пашиняном, попрямували до меморіального комплексу "Цицернакаберд". Про це повідомляють "Новини Вірменії".

Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"Учасники протестів в Єревані попрямували до меморіалу "Цицернакаберд"

Фото: хода до меморіалу "Цицернакаберд" в Єревані ("Новини Вірменії")

Як повідомляється, в мовчазному скорботній ході взяли участь члени ініціативи "Мій крок". Колона розпочала рух з Площі Республіки.

Зведений в 1967 році комплекс присвячений жертвам Геноциду вірмен 1915 року, коли в Османській імперії були вбиті і насильно переселено понад 1,5 мільйона вірмен. Меморіал розташований на однойменному пагорбі в столиці Вірменії Єревані. День пам'яті Геноциду вірмен відзначається щорічно 24 квітня.

Нагадаємо, протягом 10 днів у Вірменії проходили масові протести, організовані і очолювані опозиційним політиком, лідером партії Николом Пашиняном. Учасники акцій виступали проти призначення екс-президента країни Сержа Саргсяна прем'єр-міністром.

Саргсян, не дивлячись на протести, все ж вступив на посаду глави вірменського уряду, однак 23 квітня подав у відставку.