ua en ru

Збитки ПАТ "Івано-Франківськгаз" у 2015 році склали понад 130 млн гривень

30 березня 2016 року ПАТ "Івано-Франківськгаз" провело чергові загальні збори акціонерів, в яких взяли участь акціонери, які володіють 99,69% голосуючих акцій. Під час засідання вони затвердили фінансову звітність діяльності підприємства за минулий рік, за результатами якої збитки компанії у 2015 році, у порівнянні з 2014 р., збільшились більш як у 3 рази і склали 132,5 млн грн, передає прес-служба компанії.

У прес-службі вважають, що головною причиною збитковості товариства є тривале падіння обсягів споживання газу в регіоні, внаслідок чого підприємство недоотримало запланованої тарифної виручки у сумі 97,7 млн грн (без ПДВ). Разом з цим на погіршення фінансового стану вплинула інфляція, через що суттєво зросла вартість технічні матеріалів, які компанія використовує у своїй поточній діяльності, додали у компанії.

При цьому зазначається, що "Івано-Франківськгаз" протягом минулого року виконав взяті на себе зобов’язання перед споживачами в повному обсязі.

"У 2015 році підприємство спрямовувало 4,7 млн грн, а це 41,6 % від усієї суми Інвестпрограми, на модернізацію мереж. Було замінено 20,5 км та капітально відремонтовано 2 км газопроводів. Ще 3,4 млн було виділено на реалізацію державної програми по забезпечення комерційного обліку природного газу – безкоштовне встановлення газових лічильників побутовим споживачам", – зазначив голова правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Василь Вітюк.

Акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти правління, наглядової ради, ревізійної комісії товариства і напрямки розвитку компанії на 2016 рік.