ua en ru

Вбивство Шеремета: у ГПУ з'явилися дані, які можуть вивести на виконавців

Вбивство Шеремета: у ГПУ з'явилися дані, які можуть вивести на виконавців Фото: Павло Шеремет (facebook.com/pavel.sheremet.9)

Юрій Луценко розповів про "ниточку" у справі Шеремета, яку розробляє слідство

У слідства по справі про вбивство журналіста Павла Шеремета з'явилася інформація, яка може вивести на виконавців та замовників. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, в останній місяць у слідства з'явилася "ниточка", яка може привести до відповіді, хто вбив Шеремета. Луценко також додав, що тримає розслідування на контролі.

"Йдуть дуже активні слідчі дії... у цій справі немає підозрюваних. Але я не можу в інтересах слідства говорити більше. У нас зараз є інформація, яка ймовірно виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників. Але можливо. Підкреслюю це слово", - додав генпрокурор.

Він також пояснив, чому слідство не перекваліфікує вбивство Шеремета на терористичний акт.

"Вони (слідчий і прокурор, - ред.) вважають, що вибуховий пристрій було закладено так, щоб вразити лише одну людину...Якщо вибуховий пристрій направлено на водія і навіть теоретично не може вразити оточуючих, прокурори і слідчий вважають, що це не тероризм. Так їх вчили", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що слідство встановило причетного до вбивства Шеремета. У поліції уточнили, що мова йде про чоловіка, який зафіксований на відео при безпосередньому замінуванні автомобіля.

Також у прокуратурі розповіли, що до розслідування вбивства Шеремета залучали ФБР.

Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля по дорозі на радіоефір. За версією слідства, вибуховий пристрій було закладено під днищем машини. На користь цієї версії свідчить оприлюднений відеозапис, на якому невідомі закладали вибухівку.