ua en ru

Вбивство в Міннесоті: на вулиці вивели Нацгвардію

Вбивство в Міннесоті: на вулиці вивели Нацгвардію Фото: протести в Міннеаполісі (twitter.com/JeremiahCordei1)

Губернатор Міннесоти заявив, що смерть Флойда повинна привести до системних змін, а не до нових смертей і руйнувань

За громадським порядком у штаті Міннесота буде стежити Національна гвардія США. У регіоні почалися масові протести після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда.

Відповідний указ опублікований на сайті губернатора штату Тіма Уолза.

У документі зазначається, що влада штату ухвалила рішення задіяти Національну гвардію через сутички протестувальників з поліцією і випадків вандалізму.

"Я відповідаю на прохання наших місцевих лідерів про допомогу Національної гвардії Міннесоти для захисту мирних демонстрантів, сусідів і малого бізнесу", - написав Уолз в Twitter.

Губернатор Міннесоти також зазначив, що смерть Джорджа Флойда повинна призвести до справедливості і системних змін, а не до нових смертей і руйнувань.

"Настав час перебудовуватися. Відновити місто, відновити нашу систему правосуддя і відновити стосунки між правоохоронними органами і тими, кого вони зобов'язані захищати", - додав він.

Зазначимо, Джордж Флойд помер під час жорсткого затримання поліцейськими в ніч на 28 травня. Під час затримання один з правоохоронців застосував до Флойду задушливий прийом, ставши йому коліном на шию, і не реагував на прохання затриманого припинити.

Нагадаємо, після вбивства Флойда в США спалахнули масові акції протесту, під час яких загинула людина.

В Міннеаполісі протести супроводжувалися підпалами і мародерством, тому місцева влада звернулися за допомогою до Національної гвардії.

Як повідомляло РБК-Україна, Федеральне бюро розслідувань і Офіс прокурора США заявили про початок слідства з-за вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда