ua en ru

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці Фото: Дмитро Тимчук (facebook.com/samopomich.ua)

Тимчук помер від вогнепального поранення в голову

Нардеп Дмитро Тимчук застрелився у Києві сьогодні, 19 червня 2019 року. Всі подробиці про загибель Тимчука - в матеріалі РБК-Україна.

За фактом загибелі Тимчука відкрито справу

Як повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв, за фактом загибелі Дмитра Тимчука, якого сьогодні виявили застреленим у власній квартирі розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Тимчук застрелився: версії слідства

За попередніми даними ,слідство розглядає кілька версій загибелі Тимчука. Зокрема, правоохоронці не виключають, що загибель Тимучка - нещасний випадок. Також розглядається верстія, що причиною є необережне поводження із вогнепальною зброєю.

"Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів. Чи порушена обстановка квартирі - оглядаємо", - повідомив Князєв.

Реакція на загибель Тимчука

Нардеп Олександр Бригинець у Facebook прокоментував інформацію про загибель Тимчука. Зокрема, Бригинець висловив сумнів, що Тимчук загинув випадково.

"Загинув випадково при чистці зброї? Хто в це повірить! В залі (Верховної ради, - ред.) говорять про зачистку ФСБ тих, хто багато знав про російську агресію", - написав він.

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці

Нардеп від "Народного Фронту" Андрій Тетерук в ефірі Еspreso.tv заявив, що загибель Тимчука не може бути самогубством і зазначив, що до загибелі може бути причетна РФ.

Глава Верховної ради України Андрій Парубій висловив співчуття у зв'язку із загибеллю нардепа Дмитра Тимчука.

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці

У поліції повідомили подробиці загибелі Тимчука

За даними поліції Києва, сьогодні о 12:15 правоохоронцям повідомили про те, що в квартирі на бульварі Перова чоловік отримав вогнепальне поранення, від якого помер на місці. Наразі на місці події працюють правоохоронці, також там знаходяться начальник столичного главку та прокурор міста Києва. Криміналісти проводять огляд місця події, а слідчі та оперативники опитують свідків і мешканців будинку.

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці

Через загибелі Тимчука в Раді відбулася хвилина мовчання

В ході засідання Верховної ради сьогодні, 19 червня, депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять Дмитра Тимчука, який сьогодні помер від вогнепального поранення.

"Самопоміч" висловила співчуття через загибель Тимчука

Об'єднання "Самопоміч" висловила співчуття через загибель Дмитра Тимчука.

"Сподіваємося на всебічне і об'єктивне розслідування обставин трагедії", - йдеться в повідомленні політсили в Facebook.

Тимчук застрелився у Києві: усі подробиці

Розслідування загибелі Тимчука

У коментарі РБК-Україна речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що Тимчук помер від вогнепального поранення в голову. На даний момент, за його словами, слідство розглядає версію, що Тимчук застрелився при чищенні нагородної зброї - пістолета.

Тимчук застрелився

Про загибель нардепа від "Народного фронту" Дмитра Тимчука повідомив у Twitter нардеп Антон Геращенко. За інформацією Геращенка, Тимчук загинув у себе вдома в Києві - при чищенні нагородного пістолета він завдав собі смертельного поранення. Тимчука виявила дружина, яка і викликала "швидку".

Дмитро Тимчук: біографічна довідка

Депутат Верховної ради Дмитро Тимчук був координатором групи "Інформаційний спротив", а також керував громадською організацією "Центр військово-політичних досліджень". Тимчук входить в список з 322 громадян України, проти яких Росія ввела санкції в листопаді 2018 року.

Тимчук став відомий завдяки висвітленню анексії Криму Росією і ситуації на Донбасі.

Освіту Тимчук здобув у Львівському вищому військово-політичному училищі, де навчався на факультеті військової журналістики, служив у військах протиповітряної оборони. Тимчук працював у штабі Нацгвардії, підрозділах Міноборони.