ua en ru

Тимчук розповів про поточну розстановку сил в окупованому Луганську

Тимчук розповів про поточну розстановку сил в окупованому Луганську Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

Корнета підтримують місцеві бойовики, в той час як Плотницький може розраховувати тільки на росіян

Ватажок самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький в конфлікті з "міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом може розраховувати тільки на російських військових і найманців. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, більшість бойовиків і представників "силових структур" ЛНР в конфлікті виступають на стороні Корнета, якого підтримує "міністр держбезпеки" Леонід Пасічник. У свою чергу, Плотницкьий і його оточення зараз можуть розраховувати виключно на російських військовослужбовців і ЧВК.

За інформацією Тимчука, раніше Плотницький і Корнет в один день - 16 листопада - повернулися в Луганськ з РФ (перший з Москви, другий з Кам'янець-Шахтинського Ростовської області).

"Подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі - "злиття" ЛНР з ДНР з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статуса-кво з примусовим "примиренням" Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій", - додав Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление». В Луганске продолжается противостояние, вызванное конфликтом ...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 21 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Луганська перекинуто підрозділи РФ для стримування конфлікту Плотницького та Корнета.