ua en ru

Тимчук: в ДНР розкрадається третина палива з РФ

Тимчук: в ДНР розкрадається третина палива з РФ Фото: Дмитро Тимчук

Основна частина розкрадань стосується палива "для військових потреб"

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) розкрадається третина палива, що постачається з Російської Федерації. Про це повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"В ДНР закінчила роботу комісія з РФ, що розслідувала факти розкрадань палива, що поставляється з Росії. За підсумками роботи комісії з'ясувалося, що до 1/3 всього палива, що поставляється в ДНР, розкрадається відразу на декількох рівнях, починаючи з завантаження в РФ (реальний обсяг палива в багатьох випадках виявився меншим, ніж це вказувалося в звітних документах) і моменту вивантаження на станції в Донецьку, Іловайську та Ясинуватій", - написав він.


Як повідомляється, основна частина розкрадань стосується палива "для військових потреб", призначеного для підрозділів "1-го АК ДНР". Також встановлено, що для реалізації палива використовується близько 35 бензозаправок в окупованих районах Донецької області, а частина отриманих коштів спрямовується безпосередньо керівництву ДНР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій території Донецької області, що знаходиться під контролем самопроголошеної "Донецької народної республіки", останнім часом почастішали факти вбивств мирного населення бойовиками - в основному, на побутовому грунті, у стані алкогольного сп'яніння.