ua en ru

Туск закликав країни ЄС не дозволити вплинути на вибори в Європарламент

Туск закликав країни ЄС не дозволити вплинути на вибори в Європарламент Фото: Дональд Туск (flickr.com/premierrp)

Дональд Туск закликав країни ЄС не дозволити антиєвропейським силам вплинути на вибори

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав країни Європейського союзу не дозволити антиєвропейським силам вплинути на вибори і визначати ключові пріоритети і нове керівництво Європейського союзу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його повідомлення, опубліковане в Twitter.

За його словами, країни ЄС повинні співпрацювати під час і після виборів в Європарламент.

"Я згоден з Емманюелем Макроном. Не дозволяйте зовнішнім антиєвропейським силам впливати на наші вибори і визначати ключові пріоритети і нове керівництво ЄС. Всі ті, хто дбає про ЄС, повинні співпрацювати під час і після виборів в Європарламент. Відродження Європи має початися зараз", - написав Туск.

Туск закликав країни ЄС не дозволити вплинути на вибори в Європарламент

Нагадаємо, в Європейському союзі готуються до можливих спроб Росії втрутитися у вибори в Європарламент. Зокрема, ЄС розробляє систему попередження про інформаційних атаках і боротьби з пропагандою ззовні. Глава американської компанії FireEye Бен Рід, що займається кібербезпеки, заявив, що почастішали спроби атак на європейські держструктури і медіа за останні півроку.

Додамо, що міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон повідомляв, що Російська Федерація залишається основною загрозою безпеки в Європі.