ua en ru

У Туреччині затримали понад 1,2 тис. нелегальних мігрантів

У Туреччині затримали понад 1,2 тис. нелегальних мігрантів Фото: мігранти (flickr.com-iom-migration)

У Туреччині за тиждень затримали 1 210 мігрантів

Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило, що за тиждень, з 12 по 21 вересня, в країні затримали 1 210 нелегальних мігрантів. Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

За даними турецького відомства, у західній провінції Ізмір і в північних районах Егейського моря в 11 різних рейдах затримали 426 мігрантів. Крім того, підрозділи з безпеки в південній частині Егейського регіону затримали 79 мігрантів, ще три тіла витягли з моря.

Крім того, у Середземноморській провінції Мерсін затримали 13 мігрантів, а Берегова охорона в північно-західній провінції Айвачик виявила 149 мігрантів. Також представники жандармерії затримали 543 мігранта і трьох контрабандистів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що, за словами президента Франції Еммануеля Макрона, країни Європейського союзу (ЄС), які не виявляють солідарність у питанні вирішення міграційного кризи, повинні покинути шенгенську зону.

Додамо, за даними ООН, число біженців, які потребують переселення в треті країни, досягне в 2019 році близько 1,4 мільйонів чоловік.