ua en ru

У Туреччині видали ордери на арешт понад 200 підозрюваних у зв'язках з Гюленом

У Туреччині видали ордери на арешт понад 200 підозрюваних у зв'язках з Гюленом Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

Влада вважає, що імами вербували членів "мережі Гюлена" із збройних сил

В Туреччині видали ордери на арешт понад 200 підозрюваних у зв'язках з ісламськими громадським діячем і підозрюваним у спробі державного перевороту в Туреччині Фетхуллахом Гюленом. Про це повідомляє Reuters.

"Турецька влада видала ордери на арешт на 216 осіб, у тому числі колишнього співробітника міністерства фінансів, підозрюваного у зв'язку з невдалою спробою державного перевороту в минулому році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, 17 колишніх співробітників міністерства фінансів були затримані до цього моменту, та ще 65 осіб підозрюються у зв'язках з Гюленом.

Наголошується, що влада проводили операції в 40 провінціях, націлені на "приватних імамів", які, як вважають, вербували членів в мережу Гюлена зі збройних сил Туреччини.

Так, після спроби державного перевороту понад 50 тис. осіб ув'язнили до суду, а близько 150 тис. було звільнено або відсторонено від роботи у військовому, державному і приватному секторах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Туреччині затримано 60 колишніх співробітників служби безпеки за підозрою у зв'язках з підозрюваним у спробі державного перевороту.