ua en ru

У Туреччині видали понад 300 ордерів на арешти військових, підозрюваних у зв'язках з Гюленом

У Туреччині видали понад 300 ордерів на арешти військових, підозрюваних у зв'язках з Гюленом Фото: Фетуллах Гюлен (fgulen.com)

Крім того, з турецького ув'язнення звільнили одного з підозрюваних у зв'язках з Гюленом

Турецька прокуратура видала ордери на арешт 360 осіб з лав збройних сил, які, на думку влади, є прихильниками ватажка терористичного течії "Паралельна держава" Фетуллаха Гюлена. Про це повідомляє DW.

Крім того, в ніч на 29 листопада з турецького ув'язнення звільнений Суата Корлі, чоловік німецької журналістки і перекладачки Мешале Толу. Стамбульський суд у вівторок ввечері ухвалив відпустити чоловіка журналістки, підозрюваного в участі в терористичній організації. Сама журналістка перебуває в ув'язненні.

Нагадаємо, раніше в Туреччині видали ордери на арешт понад 200 підозрюваних у зв'язках з Гюленом. Турецька влада видала ордери на арешт на 216 осіб, у тому числі колишнього співробітника міністерства фінансів, підозрюваного у зв'язку з невдалою спробою державного перевороту в минулому році.

Повідомлялося, що 17 колишніх співробітників міністерства фінансів були затримані до цього моменту, та ще 65 осіб підозрюються у зв'язках з Гюленом.