ua en ru

У Туреччині суд засудив редактора опозиційної газети до 3 років в'язниці

У Туреччині суд засудив редактора опозиційної газети до 3 років в'язниці Фото: суд (Pixabey)

Онлайн-редактора звинуватили в "терористичній пропаганді"

У Туреччині суд засудив онлайн-редактора опозиційної газети Огуза Гювена до 3 років в'язниці за звинуваченням у "терористичній пропаганді". Про це повідомляє AP.

"Опозиційна газета Cumhuriyet заявляє, що суд засудив онлайн-редактора видання Огуза Гювена за звинуваченням в участі в "терористичній пропаганді" та засудив його до 3 років і 1 місяця у в'язниці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Гювен, який несе юридичну відповідальність за обліковий запис газети в Twitter, був звинувачений за твіт, в якому повідомляється про смерть в результаті аварії прокурора, який подав перший обвинувальний висновок проти мережі Фетхуллаха Гюлена, звинуваченого у спробі держперевороту.

Наголошується, що суд у Стамбулі ухвалив у вівторок, що твіт являє собою пропаганду від імені руху Гюлена. Очікується, що Гювен оскаржить вирок. З приводу кількох інших співробітників Cumhuriyet проходять судові розгляди по звинуваченні в "спонсорування" терористичні групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині затримані 60 колишніх співробітників служби безпеки за підозрою у зв'язках з ісламськими громадським діячем і підозрюваним у спробі державного перевороту в Туреччині Фетхуллахом Гюленом.