ua en ru

У Туреччині відсторонили від служби 170 офіцерів морського флоту

У Туреччині відсторонили від служби 170 офіцерів морського флоту Фото: в Туреччині відсторонили від служби 170 офіцерів морського флоту

Наголошується, що 15 офіцерів і 4 унтер-офіцера були звільнені

Турецьке керівництво відсторонило від служби 291 офіцера і сержанта флоту, яких підозрюють у причетності до спроби військового перевороту в країні. Про це повідомляє агентство Anadolu.

Так, рішення торкнулося 168 офіцерів командного складу і 123 військових сержантського складу. Крім того, 15 офіцерів і 4 унтер-офіцера були звільнені.

Нагадаємо, віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що судове розслідування стосовно учасників спроби військового перевороту в країні завершиться у грудні цього року.

5 жовтня суд заарештував 9 керівників і журналістів газети Cumhuriyet за звинуваченням у підтримці тероризму. Затриманих звинувачують у зв'язках з курдськими бойовиками і релігійним діячем Фетхуллахой Гюлен.

Головного редактора і ще 8 співробітників видання затримали 31 жовтня. Через 5 днів їм пред'явили звинувачення у скоєнні злочинів в інтересах терористичної організації, не маючи в ній членства".