ua en ru

Судове розслідування стосовно учасників перевороту в Туреччині завершиться у грудні

Судове розслідування стосовно учасників перевороту в Туреччині завершиться у грудні Фото: віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш

Відзначається, що майже щодня виявляються все нові посібники Гюлена

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що судове розслідування стосовно учасників спроби військового перевороту в країні завершиться у грудні цього року. Про це повідомляє Anadolu.

За його словами, судові органи Туреччини почнуть розглядати справи організаторів та причетних до спроби перевороту з грудня або з початку 2017 року.

"Після запобігання дій путчистів, розпочався масштабний процес по виявленню їхніх пособників в державних структурах. Майже щодня виявляються все нові посібники терористичного течії Гюлена", - додав турецький віце-прем'єр.

Крім того, він повідомив, що організація Фетхуллаха Гюлена протягом 40 років вела роботу по впровадженню "кадрів" в державну структуру.

Нагадаємо, 5 жовтня суд заарештував 9 керівників і журналістів газети Cumhuriyet за звинуваченням у підтримці тероризму. Затриманих звинувачують у зв'язках з курдськими бойовиками і релігійним діячем Фетхуллахой Гюлен.

Головного редактора і ще 8 співробітників видання затримали 31 жовтня. Через 5 днів їм пред'явили звинувачення у скоєнні злочинів в інтересах терористичної організації, не маючи в ній членства".