ua en ru

У Туреччині звільнили затриманих поліцією журналістів західних ЗМІ

У Туреччині звільнили затриманих поліцією журналістів західних ЗМІ Фото: Хаджиджан Фаркін

Одну з репортерок судитимуть за нібито підтримку РПК у своїх репортажах

Поліція Туреччини звільнила затриманих напередодні журналісток західних засобів масової інформації Хатідже Камер та Хаджиджан Фаркін. Про це з посиланням на повідомлення німецької медіакомпанії WDR та "Голосу Америки" передає DW.

"Турецька поліція відпустила затриману в суботу (26 листопада) репортерку Хатідже Камер", - йдеться в повідомленні.

За словами однієї з журналісток Камер, їй закидали співпрацю з Робітничою партією Курдистану (РПК), яка вважається в Туреччині терористичною організацією. Жінка має постати перед судом за нібито підтримку РПК у своїх репортажах. Журналістка заперечує наявність доказів такої підтримки. Раніше Камер закидали стеження за військовими об'єктами країни.

Своєю чергою журналістка "Голосу Америки" Хаджиджан Фаркін не отримала пояснень щодо свого затримання навіть після того, як її відпустили 27 листопада. Мало того, адвоката Фаркін не допустили до неї через особливі правила надзвичайного стану, які діють у Туреччині.

Зазначено, що обидві журналістки працювали над темою аварії на шахті в провінції Сіїрт. Унаслідок аварії, що сталась 17 листопада, загинуло 11 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині затримали двох журналістів західних засобів масової інформації BBC та "Голос Америки".