ua en ru

У Туреччині звинуватили США в підтримці терористів

У Туреччині звинуватили США в підтримці терористів Фото: Біналі Йилдирим (flickr.com/Daykan com)

Глава турецького уряду назвав дії турецької армії на півночі Сирії самозахистом

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим звинуватив Сполучені Штати в підтримці терористів, зазначивши, що деякі партнери по НАТО "співпрацюють з терористичною організацією", що загрожує Туреччині на її кордоні. Про це він заявив на Мюнхенській конференції у суботу, 17 лютого, коментуючи військову операцію Анкари проти курдів "Оливкова гілка", передає DW.

Йилдирим додав, що Туреччина захищає свій південний кордон, тобто й кордон НАТО.

Глава турецького уряду назвав дії турецької армії на півночі Сирії самозахистом.

Він зазначив, що всі країни НАТО згодні з необхідністю знищити ісламістів з угруповання "Ісламської держави", "але не слід одночасно з цим створювати нову терористичну організацію".

Зазначимо, відносини США та Туреччини ускладнилися після того, як Туреччина в січні почала в районі Афріна військову операцію проти Робочої партії Курдистану (РПК) і "Загонів народної самооборони" (YPG).

У Туреччині YPG вважають сирійським відгалуженням визнаної в Туреччині терористичною організацією РПК , а США, в свою чергу, надають підтримку YPG в боротьбі з ІДІЛ

Нагадаємо, сирійський уряд заявив, що турецькі військові, які вже четвертий тиждень продовжують в Сирії свою військову операцію "Оливкова гілка", атакували снарядами з отруйним газом населений пункт Аль-Мазін в околицях міста Афрін.