ua en ru

Сирія звинуватила Туреччину в газовій атаці на Афрін

Сирія звинуватила Туреччину в газовій атаці на Афрін Фото: військовий турецький літак (flickr.com/Türk Silahlı Kuvvetleri)

Турецькі військові атакували снарядами з отруйним газом населений пункт Аль-Мазін

Турецькі військові, які вже четвертий тиждень продовжують у Сирії свою військову операцію "Оливкова гілка", атакували снарядами з отруйним газом населений пункт Аль-Мазін в околицях міста Афрін. Про це повідомляє сирійське агентство SANA.

За словами директора госпіталю Афрін Джоана Мохамеда, в результаті атаки постраждали шестеро людей. Їх госпіталізували з симптомами задухи в результаті того, що "турецькі сили випустили ракети, які містять отруйний газ". Глава медустанови додав, що наразі визначається тип газу, який вдихали постраждалі.

Також про атаку турецьких сил в Афріні повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR) та сирійські курди.

Зокрема представник курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) заявив, що під бомбардування потрапило село на північному заході Афрін неподалік від турецького кордону. За його словами, симптоми шести постраждалих вказують на те, що це була газова атака.

Правозахисники з центру моніторингу також підтвердили агентству, що турецькі війська і їхні союзники з числа сирійських бойовиків 16 лютого атакували село снарядами. Вони також заявили, що симптоми задухи і розширені зіниці у постраждалих свідчать про те, що вони стали жертвами передбачуваної газової атаки.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Туреччину до стриманості в Сирії.