ua en ru

У Туреччині до річниці перевороту звільнили понад 7000 держслужбовців

У Туреччині до річниці перевороту звільнили понад 7000 держслужбовців Фото: Туреччина (egm.gov.tr)

Тисячі державних службовців відсторонені від роботи

У Туреччині напередодні річниці спроби державного перевороту в країні звільнено понад 7000 держслужбовців. Про це повідомляє BBC.

Як наголошується в опублікованому списку звільнених - 2303 поліцейських, 546 військовослужбовців, 302 університетських викладача і понад 3000 співробітників різних міністерств, включаючи МВС, МЗС, мін'юст, МОЗ та міносвіти. Усього своїх посад позбулися 7348 осіб.

Спроба державного перевороту в Туреччині сталася в ніч на 16 липня 2016 року. Основні події розгорталися в двох найбільших містах країни - Стамбулі та Анкарі. У результаті протистояння загинули 260 людей.

Після придушення заколоту в Туреччині було оголошено надзвичайний стан. Поряд з безпосередніми учасниками путчу були заарештовані понад 50 тисяч держслужбовців, включаючи військових, суддів, викладачів університетів. Близько 150 тисяч людей залишилися без роботи через підозри у зв'язках з повстанцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина скасувала запланований візит депутатів німецького Бундестагу на базу НАТО в місті Конья.

Так, делегація Комітету з оборони німецького парламенту планувала поїздку на 17 липня. Представник німецького МЗС у свою чергу заявив, що Анкара натякнула на погані німецько-турецькі стосунки, які роблять неможливим візит в даний час.