ua en ru

Турецькі військові мають намір використовувати безпілотні дирижаблі для охорони кордонів

Турецькі військові мають намір використовувати безпілотні дирижаблі для охорони кордонів Фото: В Туреччині будуть використовувати дирижаблі для охорони кордонів країни

Дирижаблі будуть використовуватися для охорони кордонів країни

Турецькі військові планують використовувати невеликі дирижаблі для охорони кордонів країни, на ряді погранпостів розпочаті випробування цих безпілотних систем відеоспостереження. Про це повідомляє агентство Anadolu.


Зазначено, що в Туреччині розробляють дирижаблі двох моделей - каплевидної і сферичної форми. Перша з них, довжиною 16 метрів і об'ємом 1800 кубічних метрів, здатна піднятися на висоту до 1000 метрів, друга, об'ємом 55 кубометрів, може працювати на висоті до 500 метрів.

"Ці системи планується використовувати для моніторингу місцевості, раннього попередження про потенційні загрози та забезпечення безпеки прикордонних постів. Відеоспостереження з оглядом 360 градусів будуть вестися з використанням камер нічного бачення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, система буде здатна витримати обстріл і функціонувати в умовах сильних вітрових навантажень.

Нагадаємо, внаслідок авіаударів турецьких військових літаків на півночі Іраку і південному-сході Туреччини померли 27 бойовиків забороненої Робочої партії Курдистану.