ua en ru

Турецькі рятувальники припинили пошуки тих, хто вижив після землетрусу

Рятувальники в Туреччині припинили пошуки тих, що вижив після землетрусу магнітудою 5,7, який стався в місті Ван на південному сході країни, передає ВВС.
За офіційними даними, в результаті підземних поштовхів не менше 39 людей загинули: серед них були і рятувальники, які прибули на місце події раніше, щоб допомогти постраждалим від землетрусу, який вдарив по регіону минулого місяця.
Нагадаємо, 9 листопада ц.р. на сході Туреччини було зафіксовано землетрус магнітудою 5,7. У м. Едреміт обрушилися як мінімум 25 будівель, велика частина з яких була порожньою (люди були евакуйовані після жовтневого землетрусу магнітудою 7,2).
23 жовтня 2011 р. у провінції Ван стався землетрус магнітудою 7,2, підземні поштовхи були відмічені в 30 км від її адміністративного центру - м. Ван. Після цього протягом дня в регіоні тривали підземні поштовхи магнітудою 5,1 і 6,1. Загинули понад 600 людей, поранення отримали понад 4 тис. У результаті удару стихії було зруйновано 2 тис. 262 будівлі.
Туреччина розташована в сейсмічно активній зоні, і землетруси, які нерідко призводять до людських жертв, тут відбуваються досить регулярно. Найбільш потужні коливання земної кори в цій країні були відзначені в 1999 р. в районі Мармурового моря. Магнітуда підземних поштовхів тоді становила 7,4, в ході землетрусу загинули близько 18 тис. чоловік.