ua en ru

Турецька поліція заарештувала 53 людини у справі Гюлена

Турецька поліція заарештувала 53 людини у справі Гюлена Фото: турецька поліція

Заарештовано 53 колишніх співробітника Стамбульської фондової біржі

Турецька поліція сьогодні затримала 53 колишніх співробітника Стамбульської фондової біржі за підозрою у зв'язках з спільнотою, звинуваченим в організації спроби державного перевороту в Туреччині в липні минулого року. Про це передає Reuters.

Повідомляється, що прокурори наказали заарештувати 102 людини в рамках даного розслідування. Турецькі власті звинуватили Фетхуллаха Гюлена в невдалий переворот. Гюлен заперечує свою причетність.

Затримання були розпочаті сьогодні на світанку з 70 адресами підозрюваних, які були звільнені зі своїх посад у Стамбулі після спроби перевороту 15 липня 2016 року.

Близько 49 тисяч осіб в Туреччині були офіційно арештовані у зв'язку з невдалим путчем. Близько 145тысяч цивільних службовців, працівників служби безпеки і наукових працівників також були усунені або звільнені в рамках відповідної чищення.

Нагадаємо, в Туреччині понад 9 тисяч поліцейських відсторонили від служби за підозрою в причетності до руху проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту влітку 2016 року.