ua en ru

Турчинов заявив, що українська зброя користується попитом на світових ринках

Турчинов заявив, що українська зброя користується попитом на світових ринках Фото: Олександр Турчинов

Турчинов вважає, що Україна і Туреччина мають багато перспективних спільних проектів у військовій галузі

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що українська зброя користується попитом на світових ринках. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Кількість підписаних контрактів та меморандумів про співпрацю свідчить, що українська зброя та українські технології мають попит на світових ринках", - заявив Турчинов у Стамбулі під час відвідання міжнародної виставки оборонної промисловості "IDEF 2017".

Так, Турчинов повідомив, що підписано спільні проекти з виробництва боєприпасів, меморандуми про співробітництво в сфері авіоніки, навігації та у виробництві нових літаків.

"Великий інтерес викликав розроблений українськими вченими та конструкторами динамічний захист броні, який рятує бойової машини від прямого попадання снаряду. Окрім того, не мав аналогів на виставці безпілотний бронетранспортер "Фантом", який може точно знаходити і знищувати ціль, вести розвідку, вивозити поранених бійців у надскладних та небезпечних умовах", - підкреслив голова РНБО.

Крім того, Турчинов вважає, що Україна і Туреччина мають багато перспективних спільних проектів у військовій галузі. Він, зокрема, повідомив, що створено спільну робочу групу з координації стратегічних проектів, яка працює над їх практичною реалізацією. Він також повідомив, що турецькі партнери також готові інвестувати в українські оборонні підприємства.

"Це нові масштабні проекти, зараз ми їх обговорюємо, і сподіваюсь, що від теорії перейдемо до їх втілення", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, минулого року Турчинов наголошував, що українські виробники повинні відновити свої позиції на світових ринках озброєння і військової техніки.