ua en ru

Україна має відновити позиції на світових ринках зброї, - Турчинов

Україна має відновити позиції на світових ринках зброї, - Турчинов Фото: секретар Ради національної безпеки і оборони України на військовому полігоні (прес-служба РНБО)

Як зазначив секретар РНБО, серед переваг української зброї - те, що вона проходить випробування не тільки на тренувальних полігонах

Українські виробники мають відновити свої позиції на світових ринках озброєння і військової техніки. Про це сьогодні під час презентації новітньої зброї і техніки до п'ятиріччя держконцерну "Укроборонпром" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу нагадати про ще одне важливе завдання — це відновити свої позиції - наших українських виробників зброї і військ техніки - на світових ринках", - наголосив Турчинов.


За його словами, українська зброя, на відміну від багатьох інших відомих світових зразків, проходить випробування не тільки на тренувальних полігонах, а й на полі бою (у зоні проведення антитерористичної операції на території окремих районів Донецької та Луганської областей - ОРДЛО).

Нагадаємо, напередодні Турчинов оприлюднив деякі подробиці перших "успіщних випробувань" нової української ракети, що відбулися минулої п'ятниці 26 серпня в режимі суворої секретності.

Незважаючи на це, прес-служба апарату РНБО в унісон із блогосферою опублікувала цілу низку офіційних фотознімків з відповідного полігону, на яких, зокрема, присутній і Турчинов.