ua en ru

Турчинов: Україна і Туреччина мають можливість об'єднатися для зберігання балансу сил у Чорному морі

Турчинов: Україна і Туреччина мають можливість об'єднатися для зберігання балансу сил у Чорному морі Фото: Олександр Турчинов

Принциповим етапом на цьому шляху, на думку Турчинова, є демілітаризація та деокупація Криму

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов під час зустрічі з генеральним секретарем Ради національної безпеки Туреччини Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу заявив, що Україна і Туреччина можуть об'єднатися для протидії руйнації балансу сил у Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, Україна та Туреччина мають унікальну історичну можливість об'єднати політико-дипломатичні, військово-технічні та економічні ресурси для ефективної і скоординованої протидії руйнації балансу сил в Чорноморському регіоні. Принциповим етапом на цьому шляху, на думку секретаря РНБО, є демілітаризація та деокупація Криму.

"Розвиток двосторонніх відносин та співпраці між нашими державами має набути нової якості", - сказав Турчинов, додавши, що поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері є ключовим завданням у розбудові україно-турецького стратегічного партнерства.

На думку Генерального секретаря РНБ Туреччини, "наші держави повинні відігравати провідну роль у створенні ефективної системи регіональної безпеки".

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов заявляв, що Росія посилює угруповання військ на кордоні з Україною, в Криму та Білорусі.