ua en ru

Турчинов: Слідчі СБУ ще не пред’явили Тимошенко офіційні звинувачення у новій кримінальній справі

Слідчі Служби безпеки України (СБУ) ще не пред'явили екс-премєр-міністру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко офіційні звинувачення у новій кримінальній справі. Про це повідомив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов під час брифінгу, передає прес-служба партії.
"Ніякого звинувачення не пред'явлено. Вони пробували це робити в позазаконний спосіб - вчора ввечері близько восьмої години і сьогодні. Але ж звинувачення можна пред'являти, в тому числі і у слідчому ізоляторі, тільки в присутності адвокатів, - сказав Турчинов. - Наші захисники були з Юлією Володимирівною десь до шостої вечора. І протягом цього часу ніяких слідчих, ніякі прокуратури не приходили. В той же час, коли адвокати покинули слідчий ізолятор, вони спробували допитати Тимошенко та пред'явити їй якісь папірці".
Нагадаємо, начальник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко сьогодні повідомив, що СБУ 12 жовтня порушила нову кримінальну справу проти Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка.