ua en ru

Турчинов вважає ядерне роззброєння України "історичною помилкою"

Турчинов вважає ядерне роззброєння України "історичною помилкою" Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов заявив, що тільки сильна Україна може змусити себе поважати

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає ядерне роззброєння України "історичною помилкою". Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Можна зробити висновок, що багатьом не сподобається: ядерне роззброєння було нашою історичною помилкою. Дані нам гарантії безпеки навіть не варті паперу, на якому вони були написані", - заявив він.

Крім того, Турчинов заявив, що тільки сильна Україна може змусити себе поважати і рахуватися зі своїми національними інтересами.

"Поки Україна не стала членом НАТО, а це не близька перспектива, ми повинні розуміти, що у випадку масштабної агресії будемо змушені, як і в 2014 році, розраховувати тільки на власні сили", - заявив він.

Крім того, секретар РНБО зазначив, що від масштабного вторгнення ядерну країну може зупинити тільки потужна сучасна зброя стримування.

"На моє особисте переконання, це завдання треба вирішити нашій країні в пріоритетному порядку", - додав він.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявляв, що Україна, як в лютому-березні 2014 року, так і зараз не може оголосити війну Російській Федерації, оскільки Росія є ядерною країною, а в України немає зброї, щоб їй протистояти.