ua en ru

Турчинов: Україна не може оголосити війну РФ

Турчинов: Україна не може оголосити війну РФ Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов заявив, що у України немає зброї, яка здатна протистояти ядерній державі

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Туринов заявив, що Україна не може оголосити війну Росії. Про це він заявив у ході засідання суду по справі екс-президента Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Турчинов зазначив, що Україна, як в лютому-березні 2014 року, так і зараз не може оголосити війну РФ, оскільки Росія є ядерною країною, а Україна не має необхідної зброї, щоб їй протистояти.

"Після тотального ядерного роззброєння України - після підписання Будапештського меморандуму у України немає зброї, яка здатна протистояти ядерній державі, якою є Росія. У нас немає сьогодні військових засобів для протидії ядерній державі у випадку застосування ними всього арсеналу зброї. Саме тому оголошення війни як у лютому-березні 2014 року, так і, на жаль, тепер, коли ми маємо боєздатну армію, оборонно-промисловий комплекс, маємо зброю, якої достатньо для захисту країни, але і зараз, на жаль, ми не можемо оголосити війну агресору. Тому що Росія - ядерна держава", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше в ході надання свідчень в суді у справі Януковича Турчинов повідомив про телефонну розмову з директором Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації Сергієм Наришкіним в 2014 році. Від імені російської сторони Наришкін повідомив, що РФ принципово не визнає повноважень Турчинова як в.о. президента.