ua en ru

Турчинов просить Мін'юст терміново розглянути матеріали щодо антиконституційної діяльності КПУ

В.о. Президента України Олександр Турчинов просить Міністерство юстиції терміново розглянути матеріали щодо антиконституційної діяльності Комуністичної партії України (КПУ).

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото) просить Міністерство юстиції терміново розглянути матеріали щодо антиконституційної діяльності Комуністичної партії України (КПУ). Про це він заявив під час траурних заходів з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили", передає прес-служба глави держави.

Фотогалерея: "Керівництво України вшанувало пам'ять жертв політичних репресій"

"Пухлина тоталітаризму буде провокувати небезпечну хворобу, поки ми не засудимо комуністичний режим і ті політичні сили, які живляться кров'ю, в тому числі і кров'ю Биківнянського лісу, які працюють проти власної країни, власного народу", - зазначив Турчинов.

Він розповів, що сьогодні підписав офіційний лист до Мін'юсту, у якому запропонував терміново розглянути всі матеріали, надані СБУ і ГПУ, щодо незаконної антиконституційної діяльності КПУ.

"Я впевнений, що суд поставить крапку в цьому питанні", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні в Національному заповіднику "Биківнянські могили" проходять заходи з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій. У державних заходах взяли участь, крім Турчинова, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова КМДА Володимир Бондаренко та ін.

Зазначимо, напередодні міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Мін'юст готовий подати до суду позов про заборону Компартії.