ua en ru

Турчинов звинуватив депутатську групу "За мир та стабільність" в держзраді

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звинуватив депутатську групу "За мир та стабільність", які поїхали в Росію для виступу у Державній Думі РФ, у державній зраді. 

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звинуватив народних депутатів групи "За мир і стабільність", які поїхали в Росію для виступу в Державній Думі РФ, у державній зраді.Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно ми не маємо права блокувати виїзду і заїзду народних депутатів, але я вважаю, що такий вояж є неповагою до власної країни і зрадницькою позицією", - заявив Турчинов.

"Коли голосується дуже важливі закони, в першу чергу питання посилення обороноздатності державі, посилення Збройних сил України, Нацгвардії, то група цих депутатів ніколи не голосують за Україну, за ЗСУ, за захист своєї країни. Тому я вважаю, що це зрадницька позиція і під час голосування. і під час ось таких вояжів", - сказав спікер.

Зазначимо, як повідомив сьогодні глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький, на засіданні Держдуми в середу, 17 вересня, будуть присутні 24 депутати Верховної Ради України з групи "За мир і стабільність", та які, за словами Слуцького, "в складних умовах, часто ризикуючи життям ,відстоюють інтереси російського світу".