ua en ru

Турчинов: Єдиний список кандидатів від опозиції по мажоритарних округах буде створюватись на пропорціональній основі

Створення єдиного списку кандидатів від опозиції по мажоритарних округах буде відбуватись на пропорціональній основі і може бути завершено в січні-лютому. Про це сьогодні на брифінгу заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз якраз іде активна робота "Комітету опору диктатурі" з приводу формування позиції відносно мажоритарних округів, визначаються загальні пропорції всіх учасників "Комітету опору диктатурі", і вже після того почнеться прив'язка округів у межах кожного. Ті питання, які не зможуть керівники наших політичних сил вирішити в межах своїх областей ми безумовно будемо розв'язувати на центральному рівні. У той же час цей процес розпочався. Я сподіваюсь, що протягом січня - лютого, що стосується формату, пропорцій, регіональних прив'язок, ці питання завершено", - заявив Турчинов.

Щодо поняття формування на пропорціональній основі, то тут Турчинов пояснив, що у різних партій є різні політичні рейтинги, у різних партій - різна підтримка в тих чи інших регіонах. І з урахуванням всіх тих нюансів будуть визначатись ті пропорції , які мають діяти як і на центральному, так і на регіональному рівнях.

Також він додав, що незважаючи на те, що "Угоду про узгоджені дії об'єднаної опозиції" підписали не всі опозиційні партії, вони все ж матимуть можливість налагодити співпрацю.

Нагадаємо, що українські політичні опозиційні сили на мітингу, присвяченому Дню Соборності і Свободи України, що проходив 22 січня на Софійській площі в Києві, оприлюднили "Угоду про узгоджені дії об'єднаної опозиції".