ua en ru

Турчинов анонсував оголошення воєнного стану

Турчинов анонсував оголошення воєнного стану Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов анонсував засідання РНБО о 00:00

Секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов анонсував засідання РНБО для оголошення правового режиму воєнного стану. Про це він заявив сьогодні після засідання воєнного кабінету, передає кореспондент РБК-Україна.

Турчинов зазначив, що сьогодні відбулося засідання воєнного кабінету. Він додав, що заслухавши доповідь начальника Генштабу на глави Міноборони про події в районі Керченської протоки воєнний кабінет констатував, що напад російських військових на кораблів є нічим іншим як актом воєнної агресії.

"Запропоновано провести засідання РНБО для оголошення правового режиму воєнного стану, засідання відбудеться сьогодні о 00:00", - сказв він.

Відзначимо, згідно з законом України "Про правовий режим воєнного стану" його може бути введено як на всій території країни, так і в окремих областях. Рекомендацію про введення воєнного стану президенту надає Рада національної безпеки і оборони, голова держави, в свою чергу, передає відповідний указ на розгляд Верховної ради. Парламент повинен зібратися на позачергову сесію протягом двох днів і розглянути пропозицію президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 25 листопада, Росія атакувала українські кораблі в Азовському морі. В результаті дій РФ були захоплені три українських судна, поранені 6 українських моряків.

На даний момент на дії РФ, зокрема, відреагували в НАТО, закликавши забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі.