ua en ru

"Турбоатом" в рамках програми з імпортозаміщення виготовив турбінне обладнання для АЕС України

"Турбоатом" в рамках програми з імпортозаміщення виготовив турбінне обладнання для АЕС України Фото: президент "Енергоатома" Юрій Недашковський

На сьогодні Україна практично не співпрацює з російськими підприємствами в цій сфері

Українське енергомашинобудівне підприємство ВАТ "Турбоатом" в рамках програми з імпортозаміщення виготовило турбінне обладнання для АЕС України, побудованих за російським проектом. Про це в ході прес-конференції повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Турбоатом" вперше на наше замовлення в цьому році виготовив лопатки, не його профілю, не для тихохідних турбін, а для швидкохідних... Вперше він виготовив вдосконалені лопатки для найскладнішої п'ятому ступені", - заявив Недашковський.

Відзначимо, за його словами, на сьогодні Україна практично не співпрацює з російськими підприємствами в цій сфері, за винятком поставок в країну ядерного палива та послуг з відпрацьованим ядерним паливом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Енергоатом", "Турбоатом" і Holtec підписали меморандум по сховищу відпрацьованого ядерного палива.