ua en ru

ЦВК зареєструвала командира з "Донбасу" Костанчука кандидатом у нардепи по округу №205

Центральна виборча комісія у п'ятницю, 19 червня, зареєструвала голову антикорупційної громадської організації "Військово-патріотичного об'єднання учасників АТО "Справедливість" Тараса Костанчука кандидатом у народні депутати України на проміжних виборах, що відбудуться 26 липня 2015 р. в одномандатному виборчому окрузі № 205 (м. Чернігів).

"Ми маємо використати кожну можливість і нагоду, щоб завадити представникам олігархів та корупціонерів-посадовців вкотре в'їхати до парламенту на стражданнях та зубожінні народу", - наголосив Костанчук.

На його думку, протистояння між олігархічними кланами і тотальна корупція у владі загрожує національним інтересам та цілісності країни не менше ніж війна на сході України.

"Влада замінила парадну вивіску, на ключових державних посадах не лише збереглися, а і вдосконалилися схеми обкрадання України. Простим людям вривається терпець, коли під час війни в країні фактично відкрито внутрішній фронт - боротьби за посади і сфери впливу. Перемога у війні із російським агресором стане реальністю, коли влада стане справді народною і справедливою", - зазначив кандидат в нардепи.

Костанчук Тарас Дмитрович народився 9 березня 1964 р. в місті Алчевськ Луганської області, голова антикорупційної громадської організації "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість".

У 2014 р. Тарас Костанчук - учасник АТО, командир штурмової групи спецпризначення батальйону "Донбас" Національної гвардії України. Пройшов бойовий шлях від революційних подій на Майдані до боїв під Іловайськом. Важкопораненим вийшов із оточення "Іловайського котла", врятувавши життя пораненого побратима, за що був представлений до нагородження орденом "За мужність" I ст.

Антикорупційне "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість" створено за ініціативою учасників бойових дій на сході України для допомоги учасникам АТО та недопущення узурпації влади і корупції. До складу організації увійшли військовослужбовці, добровольці, активісти, волонтери, представники громадськості та підприємництва, які разом із громадськістю контролюють законність дій чиновників на всіх рівнях органів державної влади.