ua en ru

ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у президенти

ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у президенти Фото: Юлія Литвиненко, Юрій Кармазін і Олександр Влащенко (коллаж РБК-Україна)

Кандидатами зареєстрували Юрія Кармазіна, Юлію Литвиненко та Олександра Ващенка

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала кандидатами у президенти України самовисуванців Юрія Кармазіна, Юлію Литвиненко та Олександра Ващенка. Відповідні рішення були прийняті одноголосно, передає кореспондент РБК-Україна.

Всі три кандидати були присутні на засіданні ЦВК, тому відразу отримали відповідні посвідчення.

Зазначимо, юрист і колишній суддя Кармазін був нардепом чотирьох скликань, у травні 2018 оголосив себе гетьманом козацтва всієї Україні. У березні 2006 також був кандидатом на посаду міського голови Києва - посів 4-е місце з 5,45% голосів. До цього підтримував "Нашу Україну" і "Солідарність". Балотувався на пост президента у 1999 році, але зайняв 10 місце.

Юлія Литвиненко працює телеведучою на телеканалі "Прямий", який асоціюють з чинним президентом Петром Порошенком. Також працювала на телеканалах NewsOne та "Інтер", була генеральним продюсером "Радио Вести".

Олександр Влащенко очолює громадську організацію "Влада народу". Також очолює "Міжнародний центр економіки та права", є власником ТНК "Українська нафтогазова група", телерадіокомпанії "ABI TIBI" і співвласником будівельно-інвестиційної компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК зареєструвала кандидатом чинного президента Петра Порошенка.

Відзначимо, Верховна рада заборонила росіянам бути спостерігачами на виборах в Україні.