ua en ru

ЦВК може вже сьогодні зареєструвати Немировського нардепом, - Магера

ЦВК може вже сьогодні зареєструвати Немировського нардепом, - Магера Фото: заступник голови ЦВК Андрій Магера

Немировський тільки сьогодні подав до ЦВК всі необхідні документи

Центральна виборча комісія може вже сьогодні, 15 травня 2015 р., зареєструвати народним депутатом Андрія Немировського, який сьогодні прийняв присягу нардепа у Верховній Раді. Про це РБК-Україна заявив перший заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Немировський був кандидатом у народні депутати України до тих пір, поки ЦВК не прийняла рішення про визнання його обраним депутатом. З моменту прийняття цієї постанови ЦВК він вже є обраним народним депутатом України і депутатом, який ще не пройшов реєстрацію в ЦВК. Документи він сьогодні тільки подав. Не виключено, що сьогодні може бути засідання ЦВК з цього питання й ЦВК тоді визначиться на основі поданих ним документів", - розповів Магера.

Він зазначив, що до цього моменту Немировський не є легітимним нардепом.

"Якщо ви бачили в сьогоднішньому пленарному засіданні ВРУ його прізвища немає серед списку народних депутатів, які проводять голосування, карткою він не користується", - додав Магера.

За його словами, Немировський повинен після рішення ЦВК про його реєстрацію принести ще раз присягу народного депутата.

"Ці питання повинна з'ясувати ВРУ, але, на мою думку, йому потрібно було б принести ще раз присягу народного депутата, щоб воно (рішення ЦВК - ред.) вступила в силу", - підсумував Магера.

Нагадаємо, 14 травня ЦВК зареєструвала Немировського нардепом. Він був включений у список "Самопомічи" під № 33.