ua en ru

Немирівський ще не подав усі документи для реєстрації нардепом, - ЦВК

Немирівський ще не подав усі документи для реєстрації нардепом, - ЦВК Фото: нардеп Андрій Немирівський

Для подачі документів у нардепа є 20 днів

Народний депутат Андрій Немировський, який сьогодні прийняв присягу у Верховній Раді, ще не подав всі необхідні документи для його реєстрації нардепом. Про це РБК-Україна заявив прес-секретар Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко.

"Кожен з депутатів списочників або мажоритарників для того, щоб вийти на трибуну ВРУ повинен пройти через ЦВК за двома пунктами. Перший, розглядається питання про визнання обраним і в залі засідання приймається відповідна постанова. Другий етап, який стосується його на рівні ЦВК, це розгляд другого питання про реєстрацію народного депутата України", - розповів Хівренко.

Він зазначив, що вчора щодо Немировського було прийнято одну постанову про визнання обраним, після чого у відповідності з законом йому дається 20 днів на подання до ЦВК відповідних необхідних документів.

"Тобто позбавлення корпоративних прав, позбавлення будь-яких представницьких мандатів, мається на увазі сільська, селищна міська рада. Він подає документи, як зробив це пан Чубаров і потім ЦВК приймає рішення про його реєстрацію та видає тимчасове посвідчення, а потім він виходить на трибуну Верховної Ради та приймає присягу депутата. Немировський не був зареєстрованим, а лише визнаний обраним", - підкреслив Хівренко.

Нагадаємо, 14 травня ЦВК зареєструвала Чубарова та Немировського нардепами.

Чубаров був включений у виборчий список "Блоку Петра Порошенка" під № 71, Немировський в список "Самопомічи" під № 33.