ua en ru

Чубаров та Немировський склали присягу нардепа

Чубаров та Немировський склали присягу нардепа Фото: Рефат Чубаров

Новообрані народні депутати складають присягу на вірність українському народові

У сесійній залі Верховної Ради України новообрані народні депутати Рефат Чубаров та і Андрій Немирівський склали присягу нардепа.

"14 травня 2015 р. ЦВК зареєструвала народними депутатами України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України, 26 жовтня 2014, а саме Рефата Чубарова, включеного до виборчого списку "Блоку Петра Порошенка", а також Андрія Немирівського, включеного до виборчого списку партії "Самопоміч". Згідно зі статтею і 79 Конституції України новопризначені народні депутати складають присягу на вірність українському народу", - заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту.

Після складання присяги Рефат Чубаров заявив: "Мені не раз доводилося виступати з цієї трибуни, але навіть у страшному сні не міг собі уявити, що присягу на вірність українському народу буду складати в той час, коли Крим окуповано, а сході України ведеться війна Росією. Сотням тисяч громадян України, які живуть сьогодні в Криму, не доводилося оголошувати словам присяги на вірність Україні, але вони залишаються вірними України".

Чубаров підкреслив, що всі ці громадяни України чекають на визволення.
Ці словам нардепи зустріли оплесками.

Нагадаємо, 14 травня Центральна виборча комісія визнала обраними та зареєструвала Рефата Чубарова і Андрія Немирівського народними депутатами України.

Так, Чубаров був включений у виборчий список Блоку Петра Порошенко" під №71, Немирівський в список "Самопомочі" під №33.