ua en ru

ЦВК просить Кабмін перерозподілити 30 млн гривень на місцеві вибори

ЦВК просить Кабмін перерозподілити 30 млн гривень на місцеві вибори Фото: ЦВК

Кабмін видав постанову про виділення грошей без механізму їх перерахування місцевим бюджетам

Центральна виборча комісія просить Кабінет міністрів перерозподілити 30 млн гривень на місцеві вибори. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Повідомляється, що напередодні надійшло розпорядження Кабміну, яким ЦВК виділили кошти на фінансування проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та сільських, селищних, міських голів об'єднаних територіальних громад, а Мінфіну доручили здійснити видатки за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Однак у ЦВК відзначили, що витрати на проведення місцевих виборів відносяться до видатків місцевих бюджетів. При цьому витрати на підготовку і проведення перших місцевих виборів здійснюються за рахунок коштів держбюджету, передбачених на здійснення ЦВК керівництва та управління у сфері проведення виборів та референдумів, коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з держбюджету.

Також у ЦВК зазначили, що постанова Кабміну не передбачає механізму перерахування коштів з резервного фонду місцевим бюджетам. У зв'язку з цим ЦВК просить Кабмін про перерозподіл видатків на суму 30 млн гривень.

Нагадаємо, ЦВК призначив перші місцеві вибори на грудень 2016.