ua en ru

ЦВК призначила перші місцеві вибори на грудень 2016

ЦВК призначила перші місцеві вибори на грудень 2016 Фото: ЦВК

Вибори пройдуть у 41 об’єднаній територіальній громаді

Центральна виборча комісія (ЦВК) України на своєму засіданні, яке відбулося сьогодні, 23 вересня, призначила перші місцеві вибори на грудень 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"Розглянувши звернення низки обласних державних адміністрацій щодо прийняття комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів та призначила на неділю, 11 грудня 2016 року, вибори у 41 об’єднаній територіальній громаді", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ЦВК оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 22 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України виділив 30 млн гривень Центральній виборчій комісії для проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ).