ua en ru

ЦВК визнала Березенко обраним нардепом по округу 205 у Чернігові

ЦВК визнала Березенко обраним нардепом по округу 205 у Чернігові Фото: Сергій Березенко

Березенко офіційно обраний нардепом по округу №205

Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала кандидата від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергія Березенко обраним народний депутат по округу №205 у Чернігові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

"Під час засідання Комісія на підставі протоколу окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 205 (Чернігівська область) про підсумки голосування на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року встановила результати виборів народного депутата України в зазначеному окрузі, про що був складений і підписаний протокол Центральної виборчої комісії, згідно з яким народним депутатом України обрано С. В. Березенко", - йдеться в повідомленні за результатами виборів.

Нагадаємо, в Чернігові за період проведення передвиборчої кампанії та проміжних виборів до Верховної Ради на окрузі №205 було відкрито 57 кримінальних проваджень. Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

За даними МВС, 37 кримінальних проваджень стосуються безпосередньо порушень виборчого законодавства. "Зокрема, 18 відкрито за фактом підкупу виборців, п'ять - за зверненнями про перешкоджання здійсненню виборчого права і три виробництва - про викрадення виборчих бюлетенів", - йдеться в повідомленні.

Так, в день голосування було відкрито 8 кримінальних проваджень, що стосуються порушень під час проведення голосування. "Шість кримінальних проваджень відкрито за фактами навмисного пошкодження майна (агітаційних наметів, стендів), викрадення (угону агитплакатов) і чотири за вчинення хуліганських дій", - зазначили в МВС.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про трьох неправдивих повідомленнях про замінування приміщень і про два факти незаконного поводження зі зброєю.

За результатами перевірок шість кримінальних проваджень були закриті. Матеріали направлені в органи прокуратури для перевірки законності прийнятих рішень.